Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Zorgbelang Brabant|Zeeland

Projecten

We zijn trots op de projecten die we in Brabant en Zeeland mogen uitvoeren. Met deze projecten dragen we bij aan een mensgerichte samenleving. We bouwen zo aan constructieve oplossingen voor de mensen om wie het gaat en voor de organisaties binnen het sociaal domein en zorg en welzijn.

afbeelding van brainstorm

  Voor individuele vragen,
  ga naar adviespuntzorgbelang.nl

  Pilot medxpert app

  Een persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) geeft inzicht in je medische gegevens.


  Meer over dit project
  samenwerken
  Samenwerken met de overheid

  Hoe werkt een gemeente en hoe werkt de provincie? Wie zijn interessant om te spreken binnen een provincie of een gemeente? Hoe krijg je daar een ingang? En wat heeft de gemeente mij te bieden? Krijg duidelijkheid en handvatten met het Kennisdossier en de Training Samenwerken met de overheid.


  Meer over dit project
  Samenwerking Zorgbelang en Q-support

  Zorgbelang Brabant|Zeeland werkt samen met Q-support, een expertisecentrum, steun- en adviespunt voor Q-koortspatiënten en (zorg)professionals.


  Meer over dit project
  gelukkig oud stel
  Koepel Zorgcoöperaties Zuid Nederland

  Anita van Leeuwen is als netwerkcoördinator van de Koepel Zorgcoöperaties Zuid Nederland kwartiermaker en werkt in nauwe samenwerking met de regionale platforms. Samen bouwen zij aan een samenleving die omziet naar elkaar.


  Meer over dit project
  Image
  Medezeggenschap en cliëntparticipatie in West-Brabant

  De cliëntenraad van Huisartsencoöperatie West-Brabant is in juni 2021 van start gegaan. Vier leden vertegenwoordigen de patiënten van de coöperatie in de regio West-Brabant en Tholen.


  Meer over dit project
  Ledenvereniging

  Zorgbelang Brabant|Zeeland begeleidde een ledenvereniging bij een traject van heroriëntatie. Voor deze vereniging interviewden we het bestuur, medewerkers en de ledenraad. Daarnaast deden we een uitgebreid marktonderzoek, waarin we adviseerden over kansen en impact. Dat is onze meerwaarde. En dat is wat wij graag voor onze opdrachtgevers doen.


  Meer over dit project
  Afbeelding SchoolBoost aan het werk
  Maatschappelijke impact: SchoolBoost

  SchoolBoost helpt scholen in het primair en voortgezet onderwijs te professionaliseren en innoveren naar schoolsucces. Met hun aanpak leggen zij het fundament voor betere communicatie en samenwerking tussen leerkrachten, leerlingen en ouders. Met als doel talentontwikkeling, schoolplezier en wederzijdse betrokkenheid.


  Meer over dit project
  afbeelding van brainstorm
  Maatschappelijke impact: Hambaken Connect

  In september 2021 startte Zorgbelang Brabant|Zeeland opnieuw met een Zicht op Impact traject. Wij spraken deelnemer Hiwi Abdel Jabar van Hambaken Connect.


  Meer over dit project
  GGZ Vriendelijke Gemeenten

  Zorgbelang Brabant|Zeeland zet zich in voor GGZ vriendelijke gemeenten. Dat resulteerde afgelopen jaar in een drietal concrete projecten!


  Meer over dit project
  Van Klacht naar Kans

  Goede kennis van communicatie in een klachtgesprek en de klachtenprocedure is essentieel. Met de training van Klacht naar Kans ondersteunt Zorgbelang Brabant|Zeeland hier graag bij.


  Meer over dit project
  afbeelding meisje
  Positief Jeugdbeleid in Hilvarenbeek

  De basisgedachte van Zorgbelang Brabant|Zeeland is dat iedereen mee mag doen in de samenleving en dat is ook precies de basis van het positief jeugdbeleid dat de gemeente Hilvarenbeek maakte voor, door en met jongeren. Daar zit de klik tussen beide organisaties!


  Meer over dit project
  afbeelding van sfeerimpressie Bij Katrien
  Maatschappelijke impact: Bij Katrien

  Het initiatief Bij Katrien wilde werken aan hun impact en duurzaam financieel afhankelijk zijn. Hoe overtuigen ze subsidieverstrekkers? En hoe benutten ze de samenwerking met partners beter? Hoe maken we de volgende stap naar sociaal ondernemerschap? Met deze vragen gingen Bij Katrien en Stérk.Brabant samen aan de slag.


  Meer over dit project
  afbeelding van groep jongeren
  Arbeidsmarktafel Jeugd

  Zorgbelang Brabant|Zeeland is betrokken bij het thema ‘Inwerken en behouden van nieuwe medewerkers in de jeugdhulp’. Projectleider Pascalle de Looff doet mee vanuit haar functie als vertrouwenspersoon jeugdhulp.


  Meer over dit project

  Blijf op de hoogte

  Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.