Ondersteuning bestuur Zorgen om Zorg Waalwijk - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Project

Ondersteuning bestuur Zorgen om Zorg Waalwijk

Zorgen om Zorg Waalwijk (ZoZW) is een non-profit organisatie die zich inzet voor behoud en ontwikkeling van goede zorg in en voor Waalwijk en omstreken. Projectleider Lieke Hesemans ondersteunt het bestuur met het vaststellen van de identiteit van de stichting en het opzetten van een werkplan.

Het beste binnen de zorg

Zorgen om Zorg Waalwijk heeft eerder naamsbekendheid gekregen in de regio toen Frans van der Gouw, vitaliteitscoach, zich hard maakte voor het behoud van het ETZ in Waalwijk. Frans kwam in contact met Ben Imholz, internist en vasculair geneeskundige en voormalig huisarts Jan-Albert Brink, welke dezelfde ideeën bleken te hebben. Samen startten ze een praatgroep met zorgprofessionals. De groep gaat in gesprek met het ETZ-bestuur, gemeente en andere partijen.

Soortgelijke belangen

Projectleider Lieke ondersteunt ZoZW vanuit Zorgbelang Brabant|Zeeland. Samen met de bestuursleden zetten ze de identiteit van Zorgen om Zorg Waalwijk vast. Wie en wat is ZoZW? Frans:  ‘Als ik naar onze huidige positie kijk, denk ik dat we meer in beeld moeten komen. Met name bij burgers. Lieke helpt ons met het vaststellen van onze identiteit. Ik denk dat we een heel mooie gesprekspartner zijn op toezicht en kwaliteit van zorg. En Lieke is waanzinnig goed in het stellen van de juiste vragen’. Ben vult aan: ‘Ik denk dat Zorgbelang veel meer kwaliteiten heeft om ons te ondersteunen dan waar we ons op dit moment bewust van zijn. De naam ‘Zorgbelang’ zegt het natuurlijk al; we hebben soortgelijke belangen in de zorg- en welzijnssector. We willen graag meer inzicht krijgen in de methodieken die Zorgbelang gebruikt om de achterban en stakeholders te benaderen. Daar zijn we samen druk mee bezig’

Ondersteuning voor jouw project

Onze projectleiders hebben ervaring met uiteenlopende projecten. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan kijken we hoe we samen jouw project zo optimaal mogelijk uitvoeren!

Lieke Hesemans

Projectleider, Projectteam

Image

Dit project past goed in deze samenwerkingen

Dit project is een voorbeeld van maatwerk wat wij kunnen bieden. Deze dienst bieden we aan verschillende samenwerkingspartners. Hiernaast zie je voor welke organisaties deze dienst ook passend is.

Al onze samenwerkingen
afbeelding treinstation Tilburg
Gemeenten en provincies

Wij denken mee vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid en met een mensgerichte insteek. Verrijk het beleid met het perspectief van inwoners. Zodat zij gezond en veerkrachtig zijn in hun woonplaats, in Brabant en Zeeland.

Lees meer
Jeugdhulp instellingen

Onze vertrouwenspersonen zijn er voor jongeren en hun ouders. Ze beantwoorden vragen en ondersteunen bij klachten. Door onze contacten met jongeren en ouders weten we wat er speelt. Signalen en verbeterpunten brengen we in. Zodat we samen de jeugdhulp steeds een beetje beter kunnen maken.

Lees meer
Ziekenhuizen

Hoe zorg je als ziekenhuis dat de patiënt zich welkom en gehoord voelt? Hoe stimuleer je de patiënt om zelf mee te denken en mee te beslissen? We denken met je mee en helpen je vooruit.

Lees meer
GGZ instellingen

Aandacht voor mentale gezondheid voor mensen in Brabant en Zeeland. Mensgericht, inclusief en herstelgericht. Inzet van ervaringsdeskundigen en cliëntparticipatie werkt hierbij. Hoe kun je beide borgen in je organisatie?

Lees meer
VVT instellingen

Hoe zorgen we er samen voor dat de cliënt de juiste zorg op het juiste moment krijgt? We denken met je mee vanuit het perspectief van die cliënt. De signalen die onze cliëntondersteuners ophalen bij cliënten, zetten we hierbij in.

Lees meer
gehandicaptenzorg
Gehandicaptenorganisaties

Meedoen in de maatschappij, gelijke behandeling en gelijkwaardigheid voor mensen met een beperking. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving. Waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.

Lees meer
Eerstelijnszorg

Toegankelijke eerstelijnszorg, dichtbij, in de eigen buurt of wijk. Goede zorg die aansluit op de patiënt/cliënt, digitaal wanneer het kan. Waar zorgverleners samenwerken om goede zorg te leveren. Hoe helpen we jouw organisatie hierbij?

Lees meer
Sociaal ondernemers en initiatiefnemers

Lever je met jouw onderneming, initiatief of project een positieve bijdrage aan de maatschappij? We brengen je graag in contact met anderen die ook een maatschappelijke missie hebben. Met het doel om kennis, ervaring en expertise te delen

Lees meer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.