Een bril die voorleest zou wel eens het ei van Columbus kunnen zijn voor laaggeletterden. Met die bril horen ze de tekst die ze lezen. Hiermee kunnen ze met alle gemak een menukaart lezen, brieven van instanties uitpluizen en de routebeschrijving in bijvoorbeeld een ziekenhuis moeiteloos volgen. De voorleesbril is een idee van de Breinstormers, een groep laaggeletterden die met ondersteuning van Zorgbelang meedoet aan de wedstrijd ‘Vanzelfsprekend’ van het project Tel mee met Taal.

Bijna 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met taal en rekenen. Dit heeft een enorme impact op hun leven en zelfredzaamheid. Voor de wedstrijd ‘Vanzelfsprekend’ van ‘Tel mee met Taal’ hebben tien groepen laaggeletterden een oplossing bedacht voor de problemen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Stem ook!
De groepen komen uit het hele land en hebben hun hun idee, oplossing of boodschap zelf verwerkt in een korte pitch. Kijk op http://www.telmeemettaal.nl/stemmen/. Stemmen kan tot en met 11 maart 2018. Naast een publieksprijs wordt er een juryprijs uitgereikt.

Tel mee met taal
Het project ‘Vanzelfsprekend’ is onderdeel van het landelijk actieprogramma Tel mee met Taal en wordt uitgevoerd door landelijk kenniscentrum Movisie. Movisie werkt hiervoor samen met vier partnerorganisaties, die de teams lokaal/regionaal begeleiden. Zorgbelang is een van deze partners.