Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Zorgbelang Brabant | Zeeland

Vacature – Onafhankelijk vertrouwenspersoon jeugdhulp

Wie zijn wij? • Zorgbelang Brabant|Zeeland
Wij werken graag samen met jou aan een mensgerichte maatschappij. Zorgbelang ziet dat echt horen werkt. Door de juiste vragen te stellen kunnen we samen de situatie verbeteren. Zo helpen we mensen en organisaties vooruit.

Wil jij met ons samen werken aan een mensgerichte maatschappij?

Dan zoeken wij jou:

Een onafhankelijke vertrouwenspersoon jeugdhulp (28-36 uur; Noord-Brabant).

Wat wij jou bieden

· Een warm welkom met een inwerkplan en inwerkmaatje.

· Een veelzijdige baan waarin je regelmatig op pad bent en veel contacten hebt met jeugdigen en ouders/verzorgers.

· Een baan waarin je met name focust op de ondersteuning van kinderen/ouders/verzorgers en waarin je geen aandeel in de hulpverlening hebt.

· Een baan waarbij je in je eigen regio aan de slag kan voor een verbetering van de jeugdhulp.

· Een baan waarin je jouw eigen werkzaamheden in kan plannen en flexibel om kan gaan met jouw werktijden.

· Een loopbaanbudget dat je kan inzetten om je te blijven ontwikkelen.

· Een dynamische organisatie met ongeveer 50 collega’s die zich inzetten voor een verbetering in de zorg en ook houden van Zeeuwse en Brabantse verbinding en gezelligheid.

· Een regioteam waarin je samen met je collega’s (vertrouwenspersoon, onafhankelijke cliëntondersteuning, klachtenfunctionaris en projectleiders) een bijdrage levert aan het verbeteren van de zorg vanuit de stem van de Brabantse
inwoner.

· Een organisatie waar je gezien en gehoord wordt, je erbij hoort en waar je kunt investeren in je eigen werkgeluk.

Hoe zit een werkdag van een vertrouwenspersoon eruit?

Tijdens jouw werkdag kom je verschillende mensen tegen die een beroep op jou kunnen doen als onafhankelijk vertrouwenspersoon. Mensen kunnen jou benaderen met uiteenlopende vragen over de jeugdhulp die zij ontvangen. Je kan deze vragen beantwoorden en hen advies geven bij hun verdere traject in de jeugdhulp.

Ook kunnen mensen jouw ondersteuning vragen bij een klachtentraject bij een jeugdhulpaanbieder. Je gaat dan samen bekijken wat er nodig is om de klachten bespreekbaar te maken en op te lossen. Je helpt de onvrede te verwoorden in een brief, vraagt een gesprek aan om de onvrede bespreekbaar te maken met de jeugdhulpinstantie en biedt ondersteuning gedurende dit gesprek. Indien gewenst, kun je ook ondersteunen bij het indienen van klachten bij de onafhankelijke klachtencommissie van de jeugdhulpaanbieder.

Verder ben je de vaste vertrouwenspersoon van een aantal groepen en gezinshuizen, die zoveel mogelijk binnen jouw eigen regio liggen. Je bezoekt deze groepen met een bepaalde frequentie voor de kinderen en jongeren die – al dan niet tijdelijk – op deze groep/in dit gezinshuis verblijven. Deze groepsbezoeken staan vaak in de namiddag of in de avond gepland.

Afhankelijk van het aantal werkuren en de groepen die je bezoekt, ben je bereid 1 of meerdere avonden in de week te werken. Je zorgt ervoor dat je zichtbaar bent voor de kinderen en jongeren op de groep en probeert dan ook op een laagdrempelige manier contact met hen te maken. Met de kinderen en jongeren bespreek je ook of zij nog vragen, problemen of klachten hebben. Als dit het geval is, ga je samen bekijken welke mogelijkheden er zijn om dit op te lossen. Je bekijkt wat het kind/ de jongere zelf kan doen en hoe jij hierbij kan ondersteunen. Het is jouw doel dat het kind/de jongere serieus genomen wordt en dat er bekeken wordt hoe dit opgelost kan gaan worden door de jeugdhulporganisatie. Je versterkt als het ware de stem van het kind.

Ten slotte kan je ook knelpunten signaleren bij organisaties die de jeugdhulp uitvoeren en bespreek je deze met de desbetreffende jeugdhulpaanbieder. Op deze manier draag je bij aan een continue verbetering van de jeugdhulp binnen jouw regio. Daarbij geef je op regelmatige basis voorlichtingen over het vertrouwenswerk aan bijvoorbeeld nieuwe jeugdhulpaanbieders.

Wie zoeken wij?

· Iemand met een relevante afgeronde Hbo-opleiding, zoals bijvoorbeeld Social Work, Rechten, SJD, Psychologie, Pedagogiek, of een vergelijkbare opleiding.

· Werkervaring in de jeugdhulp en/of kennis van wet- en regelgeving binnen de jeugdhulp is een pré.

· Iemand met goede schriftelijke vaardigheden voor onder meer het formuleren van klachten.

· Iemand met uitstekende gespreksvaardigheden, toepassen van gesprekstechnieken en bemiddelingsvaardigheden.

· Iemand die zowel zelfstandig als in teamverband kan functioneren met een sterk gevoel voor eigen verantwoordelijkheid.

· Iemand die vaardig is in snel schakelen tussen, en communiceren met, diverse doelgroepen.

· Iemand die bereid is om in de avonden te werken.

· Iemand die in het bezit is van een rijbewijs en auto.

Kitty Melkstop

Onafhankelijk vertrouwenspersoon jeugdhulp

Arbeidsvoorwaarden

Zorgbelang Brabant|Zeeland biedt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk. Je wordt ingeschaald in schaal 8 (min €2.712,- max €3.864,-). Maandelijks bouw je een loopbaanbudget en eindejaarsuitkering op.

Wil je solliciteren?

Je kunt je motivatie en cv sturen naar Claudia Brouwn: solliciteren@zorgbelang-brabant.nl. Wil je meer weten over de functie of over het werken bij Zorgbelang Brabant|Zeeland? Dan kun je Jeroen van Lieshout bellen: 06 – 111 629 71. Je kunt natuurlijk ook kijken op onze website!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.