Sociaal ondernemers en initiatiefnemers - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Samenwerking

Sociaal Ondernemers en initiatiefnemers

Een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij met jouw onderneming, project of initiatief.

 

 

Wij helpen je vooruit!
De missie staat voorop Maatschappelijke impact door innovatie

Sociaal ondernemers willen met hun bedrijf, project of initiatief maatschappelijke impact maken. Zij willen de wereld een stukje mooier maken en zetten deze missie voorop. Geld verdienen is niet het hoofddoel, maar wel een middel om de maatschappelijke missie te bereiken. Sociaal ondernemers bedenken slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals in de gezondheidszorg. Deze uitdagingen vragen om innovatieve oplossingen. Sociaal ondernemers zijn daarom belangrijke spelers om een omslag in de zorg mogelijk te maken. Zorgbelang Brabant|Zeeland verbindt, ondersteunt en faciliteert sociaal ondernemers. Wij leggen de verbinding: lokaal en regionaal, maar ook in zorgnetwerken en het onderwijs. Zo bouwen we aan een samenleving voor en met elkaar.

Broedplaats Zorg & Stérk.Brabant Een platform voor verbinding

Op de platformen Broedplaats Zorg en Stérk.Brabant brengen we inwoners van onze provincies samen. Hier geven we Brabanders en Zeeuwen een stem om samen met ons na te denken over hoe we de zorg nog beter kunnen maken. Sociaal ondernemers kunnen hier terecht met vragen of ideeën en deze voorleggen aan de brede community. Zorgbelang Brabant|Zeeland faciliteert hierin, zodat er een krachtige beweging gemaakt kan worden ‘van onderop’ met eigenaarschap en actiegerichtheid vanuit de regio. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

afbeelding vergaderende mensen
Impact monitoring en training Ondersteuning op maat

Elke ondernemer heeft een andere groeibehoefte, zo ook sociaal ondernemers. We bieden ondersteuning op elk niveau. Voor ondernemers van startende projecten en initiatieven, maar ook voor volwassen ondernemingen. Wij gaan samen met jou na wat precies jouw vraag is. Dit doen we in eerste instantie door echt te luisteren naar wat de behoefte is. Zo helpen we initiatieven op verschillende manieren. Voorbeelden hier van zijn:

Impactmonitoring

Impactmonitoring helpt je om koers te bepalen voor jouw initiatief, activiteit of project. Het geeft antwoord op de vragen waarom en hoe je impact maakt, hoe je dit kunt meten en hoe je  je impact zelf verder kan vergroten. Impactmonitoring helpt om richting te geven en te komen tot jouw ultieme (impact)doel.

Training

Academie Zorgbelang biedt trainingen, workshops en bijeenkomsten om kennis te vergroten en vaardigheden te ontwikkelen. Om ze vervolgens effectief in de praktijk uit te voeren. Wij zien de meerwaarde in groepstrainingen waarbij ondernemers elkaar kunnen inspireren. Trainingen op maat kunnen ook individueel gegeven worden.

Impact

Doe jij de juiste dingen en doe je deze op de juiste manier? Wat is jouw maatschappelijke impact?

Maatschappelijke impact
Vooruit helpen

We ondersteunen op tijdelijke of meer structurele basis. Dit doen we met een mensgerichte aanpak. Wij bepalen samen met jou hoe we onze samenwerking invullen.

Wij helpen je vooruit
Academie

Trainingen en workshops voor organisaties in het sociaal domein, zorg en welzijn.

Lees meer
Waarbij kan ik je adviseren?

Ben jij een sociaal ondernemer en wil je meer weten over wat Zorgbelang Brabant|Zeeland voor jouw bedrijf, project of initiatief kan betekenen?

Wij luisteren graag naar jou. We stellen de juiste vragen. En we bedenken samen met jou hoe we jou vooruit kunnen helpen.

Neem vrijblijvend contact met mij of mijn collega’s op.

Lieke Hesemans

Projectleider, Projectteam

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.