Gemeenten en provincies - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Samenwerking

Gemeenten en provincies

Gezonde inwoners in Brabant en Zeeland. We luisteren, horen en vragen wat daarvoor nodig is.

 

Een mensgerichte samenleving
afbeelding treinstation Tilburg
Image
Meedoen in de maatschappij Kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid

De gezondheidszorg staat steeds meer onder druk. Door stijging van de vraag naar zorg en ondersteuning en de krapte op de (zorg)arbeidsmarkt. Als beleidsmedewerker of bestuurder heb je daarom aandacht voor publieke doelen als kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. En ook voor de mensen om wie het gaat. Zodat zij niet tussen wal en schip vallen door krapte, of veranderingen in het zorgaanbod.

We vinden het belangrijk dat inwoners worden gehoord, zeker als het gaat om noodzakelijke veranderingen in de zorg. Onze ervaring is dat écht horen werkt. Deze werkwijze geeft inzichten over hoe inwoners volwaardig kunnen meedoen aan onze samenleving. Sociale innovatie en inclusieve maatregelen passen daarbij.

Betrek inwoners

Preventie, welzijn en gezondheid staan op de agenda’s van provincies en gemeenten. Hierbij zoek je de samenwerking met andere partijen binnen het sociaal domein en zorg en welzijn. Zorgbelang Brabant|Zeeland staat voor het betrekken van inwoners en het werken vanuit inwonersperspectief. Vanuit positieve gezondheid en de beweging van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Het moet minder gaan over de patiënt, en meer om de mens en hoe hij of zij invulling wil geven aan zijn of haar leven.

Versterk de sociale component in je beleid

We hebben expertise op het versterken van de sociale component in het provinciale en gemeentelijke beleid. Denk aan jeugd, participatie, diversiteit en inclusie.

We zetten hiervoor diverse instrumenten en methoden in en gebruiken de kennis en ervaring van onze medewerkers en ervaringsdeskundigen. Van onder meer leren door experimenteren bijvoorbeeld op basis van design thinking en de inzet van impactmonitoring. Geslaagde interventies en geleerde lessen in Brabant en Zeeland nemen we vanzelfsprekend mee.

Participatie

Hoe betrek je inwoners? Jongeren en volwassenen. Hoe weet je wat er speelt in de samenleving? We stellen de juiste vragen, halen signalen op en helpen je vooruit.

Lees meer
Impact meten

Hoe weet je welke impact een programma of project maakt? We geven je handvatten om de meerwaarde in kaart te brengen. Verbeter de aanpak en stuur bij.

Lees meer
Cliëntondersteuning

Waar kunnen we bij helpen? Bij het inrichten van onafhankelijke cliëntondersteuning en bij beleidsontwikkeling, uitvoering en communicatie.

Lees meer
Waarbij kan ik je adviseren?
Werk jij bij een gemeente of de provincie en wil je meer weten over wat Zorgbelang Brabant|Zeeland voor jouw gemeente of provincie kan betekenen? Wij luisteren graag naar jou. We stellen de juiste vragen. En we bedenken samen met jou hoe we jou vooruit kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met mij of mijn collega’s op.
Githa Faasse

Onafhankelijk vertrouwenspersoon jeugdhulp

“When you talk, you’re only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new – Dalai Lama”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.