Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Project

Ondersteuning van de Adviesvangers Zuidoost-Brabant

Zorgbelang Brabant|Zeeland ondersteunt een groep enthousiaste jongeren die gevraagd en ongevraagd advies ophalen bij leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld over zorg, welzijn, wonen, gezondheid en rechten. De Adviesvangers zorgen er op deze manier voor dat er mét jongeren wordt gepraat, in plaats van over hen.

Bekijk hier de flyer van de Adviesvangers

Actieve betrokkenheid vanuit jongeren

De regio Zuidoost-Brabant is opgesplitst in twee sub-regio’s: Een 10 voor de jeugd en Samen voor jeugd. Beide streven naar duurzame en actieve jeugdparticipatie. Door de ondersteuning en begeleiding aan de Adviesvangers helpen wij zaken die betrekking hebben op jeugd ook daadwerkelijk met jeugd vorm te geven. Denk hierbij aan het organiseren van activiteiten waarbij bestuurders & jongeren samen in gesprek gaan, de Speak&Eat bijeenkomsten.

Focus op ontwikkeling

Als begeleider van de adviespool ondersteunen en begeleiden we de activiteiten voor de regio Zuidoost-Brabant. Samen met de jongeren werken we aan een overzichtelijk en gestructureerd participatieproces. Daar horen natuurlijk ook leuke én effectvolle activiteiten bij. Om de jongeren zich verder te laten ontwikkelen of ontplooien, organiseren we passende trainingen om hun inzet beter te laten verlopen. We verzorgen deze trainingen vanuit Academie Zorgbelang. Denk hierbij aan gespreksvaardigheden, gebruik van social media & hoe presenteer ik mezelf.

Adviesvangers gezocht

Ben of ken jij iemand die geschikt is als Adviesvanger? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste jongeren. Bekijk hier de vacature!

Nieuws Lancering kwartetspel voor kwetsbare jongeren

Na ruim twee jaar hard werken, door allerlei partijen, was het dan eindelijk zover: de lancering van hét kwartetspel! Dit kwartetspel staat in het teken van de overgang van 18- naar 18+, met name voor kwetsbare jongeren. Het spel raakt acht leefgebieden waar jongeren mee te maken hebben.

Nieuws Jongeren in gesprek met de gemeente

Op maandagavond 15 april vond weer een Speak&Eat bijeenkomst plaats, onder begeleiding van de jongeren van de Adviesvangers. En wat een opkomst hadden we! Ruim 40 jongeren en 10 beleidsmedewerkers van gemeente Helmond gingen samen om tafel.

Adviesvangers inschakelen?

Benieuwd naar wat Adviesvangers voor jou(w organisatie) kunnen betekenen? Neem dan contact op met projectleider Karim el Barkaoui kebarkaoui@zorgbelang-brabant.nl of  0624859343.

Karim el Barkaoui

Projectleider, Projectteam

Dit project past goed in deze samenwerkingen

Dit project is een voorbeeld van maatwerk wat wij kunnen bieden. Deze dienst bieden we aan verschillende samenwerkingspartners. Hiernaast zie je voor welke organisaties deze dienst ook passend is.

Al onze samenwerkingen
afbeelding treinstation Tilburg
Gemeenten en provincies

Wij denken mee vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid en met een mensgerichte insteek. Verrijk het beleid met het perspectief van inwoners. Zodat zij gezond en veerkrachtig zijn in hun woonplaats, in Brabant en Zeeland.

Lees meer
Jeugdhulp instellingen

Onze vertrouwenspersonen zijn er voor jongeren en hun ouders. Ze beantwoorden vragen en ondersteunen bij klachten. Door onze contacten met jongeren en ouders weten we wat er speelt. Signalen en verbeterpunten brengen we in. Zodat we samen de jeugdhulp steeds een beetje beter kunnen maken.

Lees meer
Ziekenhuizen

Hoe zorg je als ziekenhuis dat de patiënt zich welkom en gehoord voelt? Hoe stimuleer je de patiënt om zelf mee te denken en mee te beslissen? We denken met je mee en helpen je vooruit.

Lees meer
GGZ instellingen

Aandacht voor mentale gezondheid voor mensen in Brabant en Zeeland. Mensgericht, inclusief en herstelgericht. Inzet van ervaringsdeskundigen en cliëntparticipatie werkt hierbij. Hoe kun je beide borgen in je organisatie?

Lees meer
VVT instellingen

Hoe zorgen we er samen voor dat de cliënt de juiste zorg op het juiste moment krijgt? We denken met je mee vanuit het perspectief van die cliënt. De signalen die onze cliëntondersteuners ophalen bij cliënten, zetten we hierbij in.

Lees meer
gehandicaptenzorg
Gehandicaptenorganisaties

Meedoen in de maatschappij, gelijke behandeling en gelijkwaardigheid voor mensen met een beperking. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving. Waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.

Lees meer
Eerstelijnszorg

Toegankelijke eerstelijnszorg, dichtbij, in de eigen buurt of wijk. Goede zorg die aansluit op de patiënt/cliënt, digitaal wanneer het kan. Waar zorgverleners samenwerken om goede zorg te leveren. Hoe helpen we jouw organisatie hierbij?

Lees meer
Sociaal ondernemers en initiatiefnemers

Lever je met jouw onderneming, initiatief of project een positieve bijdrage aan de maatschappij? We brengen je graag in contact met anderen die ook een maatschappelijke missie hebben. Met het doel om kennis, ervaring en expertise te delen

Lees meer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.