Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Project

Broedplaats Zorg: Waar jouw zorg gehoord wordt.

De community Broedplaats Zorg vind je op www.broedplaatsz.nl 

Broedplaats Zorg is een toegankelijk en vooruitstrevend platform. Constant op zoek naar, en verbindingen leggend tussen (innovatieve) mensen, verhalen en meningen die bijdragen aan de gezondheid(zorg) van de toekomst. Hier komen ervaringen, vragen en antwoorden samen en gaan we met jou en een breed netwerk in zorg en welzijn samen op zoek naar hoe het wél kan.

afbeelding header foto website broedplaatsz.nl

Broedplaats Zorg is onderdeel van Zorgbelang Brabant|Zeeland. Wij maken ons hard voor een mensgerichte en inclusieve samenleving: iedereen kan meedoen, op een manier die past, hoe het leven ook loopt. Mee kunnen doen betekent voor iedereen iets anders. Daarom zijn we geïnteresseerd in wat mensen bezighoudt, wat zij belangrijk vinden en wat zij nodig hebben om mee te kunnen doen. Vanuit deze visie is dit platform gestart.

“Samen broeden we op de gezondheid(zorg) van de toekomst. Er is ruimte voor jouw ervaringen, goede voorbeelden en ideeën. Wat werkt voor jou? Wat zijn jouw uitdagingen? Doe mee en ga in gesprek met andere communityleden. Zo werken we samen aan een gezond en veerkrachtig Brabant een Zeeland.” 

Herkenning en meedoen

Op het platform vind je onder andere verhalen onder het kopje blogs, kun je vragen stellen en antwoord geven. Ook kun je aansluiten bij een groep op Broedplaats Zorg om mee te praten over specifieke onderwerpen. Dit maakt de community een plek waar je je (h)erkend, gehoord en geïnspireerd kunt voelen, én uitgenodigd om ook jouw ervaringen en suggesties met anderen te delen!

Samen bouwen aan oplossingen

Op Broedplaats Zorg denken we na over oplossingen voor de zorg, onze gezondheid en voor ons samen leven. Waarbij de vraag ‘waar loop jij tegenaan’ centraal staat. We brengen mensen met verschillende verhalen en meningen met elkaar in contact. Door in gesprek te gaan en verhalen te delen ontstaat er een broedplaats voor vernieuwing en creatieve ideeën. Met het delen van jouw ideeën en mening oefen je invloed uit. Denk met ons mee over gezondheid, zorg en welzijn van nu en in de toekomst. Over manieren om het (zelf) anders aan te pakken en over ideeën die bijdragen aan lokale (zorg)initiatieven.

Participatie van inwoners, cliënten en patiënten

Bij Broedplaats Zorg verzamelen we knelpunten, signalen en goede ideeën die voortkomen uit de gedeelde ervaringen en discussies in de groepen Deze delen we graag met zorgorganisaties en overheden. Het werkt ook andersom! Wanneer jij, vanuit een zorgorganisatie of overheid, op zoek bent naar een klankbord, knelpunten, ervaringen en oplossingen vanuit inwoners kun je via het platform jouw vraag stellen, ervaringen ophalen en participeren rondom een specifiek thema. Door meningen te peilen verbeteren we samen de gezondheid, de zorg en het welzijn van Brabant en Zeeland.

Word lid en deel jouw ervaring!

Vind jij het ook belangrijk dat iedere Brabander en Zeeuw kan meedoen in de samenleving, op een manier die voor hem of haar passend is? Word lid van de community Broedplaats Zorg en deel jouw verhaal, mening of oplossing.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze community en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Projectleiders Pascalle de Looff en Roos Sohier gaan graag met je in gesprek.

Pascalle de Looff

Projectleider, Projectteam

“We kunnen een probleem niet veranderen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. (Albert Einstein)”

Dit project past goed in deze samenwerkingen

Dit project is een voorbeeld van maatwerk wat wij kunnen bieden. Deze dienst bieden we aan verschillende samenwerkingspartners. Hiernaast zie je voor welke organisaties deze dienst ook passend is.

Al onze samenwerkingen
afbeelding treinstation Tilburg
Gemeenten en provincies

Wij denken mee vanuit het gedachtegoed positieve gezondheid en met een mensgerichte insteek. Verrijk het beleid met het perspectief van inwoners. Zodat zij gezond en veerkrachtig zijn in hun woonplaats, in Brabant en Zeeland.

Lees meer
Jeugdhulp instellingen

Onze vertrouwenspersonen zijn er voor jongeren en hun ouders. Ze beantwoorden vragen en ondersteunen bij klachten. Door onze contacten met jongeren en ouders weten we wat er speelt. Signalen en verbeterpunten brengen we in. Zodat we samen de jeugdhulp steeds een beetje beter kunnen maken.

Lees meer
Ziekenhuizen

Hoe zorg je als ziekenhuis dat de patiënt zich welkom en gehoord voelt? Hoe stimuleer je de patiënt om zelf mee te denken en mee te beslissen? We denken met je mee en helpen je vooruit.

Lees meer
GGZ instellingen

Aandacht voor mentale gezondheid voor mensen in Brabant en Zeeland. Mensgericht, inclusief en herstelgericht. Inzet van ervaringsdeskundigen en cliëntparticipatie werkt hierbij. Hoe kun je beide borgen in je organisatie?

Lees meer
VVT instellingen

Hoe zorgen we er samen voor dat de cliënt de juiste zorg op het juiste moment krijgt? We denken met je mee vanuit het perspectief van die cliënt. De signalen die onze cliëntondersteuners ophalen bij cliënten, zetten we hierbij in.

Lees meer
gehandicaptenzorg
Gehandicaptenorganisaties

Meedoen in de maatschappij, gelijke behandeling en gelijkwaardigheid voor mensen met een beperking. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving. Waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.

Lees meer
Eerstelijnszorg

Toegankelijke eerstelijnszorg, dichtbij, in de eigen buurt of wijk. Goede zorg die aansluit op de patiënt/cliënt, digitaal wanneer het kan. Waar zorgverleners samenwerken om goede zorg te leveren. Hoe helpen we jouw organisatie hierbij?

Lees meer
Sociaal ondernemers en initiatiefnemers

Lever je met jouw onderneming, initiatief of project een positieve bijdrage aan de maatschappij? We brengen je graag in contact met anderen die ook een maatschappelijke missie hebben. Met het doel om kennis, ervaring en expertise te delen

Lees meer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.