Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Zorgbelang Brabant | Zeeland

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het nieuws over onze projecten en andere activiteiten. Lees onze nieuwsbrieven en volg ons op social media. De laatst verschenen nieuwsbrief vind je hieronder.

 

mei 2022


Vertrouwenswerk voor onvrijwillige zorg krijgt voet aan de grond

Het jaarverslag van de vier aanbieders – waaronder Zorgbelang – van Clientenvertrouwenspersonen Wet Zorg en dwang is beschikbaar. In het jaarverslag staat hoe de wet in de praktijk vorm krijgt en zich meer richting de cliënt ontwikkelt. Het gebruik van de dienstverlening is in één jaar meer dan verdubbeld.


Samenvoeging Adviesraad Sociaal Domein Maashorst: ‘Een leefbare samenleving maak je samen!’

Vanuit onze jarenlange ervaring met het werken met adviesraden ondersteunde Zorgbelang Brabant|Zeeland bij het oprichten van de nieuwe (samengevoegde) Adviesraad Sociaal Domein Maashorst. Projectleider Gabie Conradi was, samen met haar collega Elga van Dartel, vanaf het begin betrokken bij het fusieproces tussen de adviesraden Landerd en Uden.

“Wij bieden ondersteuning in het (politieke) proces en adviseren partijen over strategische en pragmatische keuzes. Onze wens daarbij is om te komen tot één krachtige brede adviesraad met vernieuwende input voor het college van burgemeester & wethouders en met doorverbondenheid naar de burger”, vertelt een gedreven Conradi.


Ouders-voor-ouders: Ondersteuning bij uithuisplaatsing kind

In het Ouders-voor-ouders project van Zorgbelang Brabant|Zeeland zetten ouders/verzorgers, die een ervaring hebben met uithuisplaatsing van hun kinderen, deze ervaring op vrijwillige basis in om andere ouders die dit overkomt te ondersteunen.

Handboek Ouders-voor-ouders

Zorgbelang Brabant|Zeeland stelde een handboek op, zodat organisaties die te maken hebben met ouders van wie het kind uithuisgeplaats is of dreigt te worden, deze methode gemakkelijk kunnen implementeren binnen hun organisatie. Ook is er een folder beschikbaar voor ouders.

Interesse in het handboek? Neem contact op!

Wens je ouders met uithuisgeplaatst kind(eren) ondersteuning en begeleiding door een ouder die hier ervaring mee heeft? Ben je geïnteresseerd in dit project en wil je het implementeren binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met Karim el Barkaoui: kebarkaoui@zorgbelang-brabant.nl.

Aanmelden & contact

Wordt of is jouw kind uithuisgeplaatst? En zou je het fijn vinden om begeleid te worden door een ouder die hier ervaring mee heeft? Meld je dan aan.

Meer info via:
oudersvoorouders@zorgbelang-brabant.nl


Werkgeluk bij Zorgbelang: daar zetten we ons samen voor in!

Pascalle de Looff-Sevriens is naast projectleider ook Chief of Happiness officer bij Zorgbelang Brabant|Zeeland. Samen met collega’s -als ambassadeurs- zet zij zich in voor meer geluk op de werkvloer. Benieuwd hoe? Je leest het in dit artikel.

Positieve Gezondheid betekent dat je kijkt naar wat wél kan!

Terugblik tweede testfase Positieve Gezondheid spel

In april organiseerde Zorgbelang Brabant|Zeeland onder leiding van Ellen Spanjers van Zorgbelang Inclusief opnieuw een aantal bijeenkomsten om het nieuwe ‘Positieve Gezondheid spel uitgebreid te testen. Deelnemers gingen enthousiast aan de slag!


Prijsvraag leefbaarheid en inwonersinitiatief (provincie Zeeland)

Bewonersinitiatieven zorg, welzijn en wonen in Zeeland opgelet! 

Het Navigatieteam Zeeland zoekt een groep actieve Zeeuwen of inwoners van Zeeland die werkt aan een project om de leefbaarheid in hun omgeving te vergroten. Doe mee en maak kans op deskundige begeleiding!

Lees meer


Werken bij Zorgbelang Brabant|Zeeland Vacatures

Wil jij werken bij Zorgbelang Brabant|Zeeland? We zoeken nieuwe collega’s!

▪️ stafmedewerker financiën

▪️ onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang 

 

Stuur je motivatie en cv aan Claudia Brouwn: solliciteren@zorgbelang-brabant.nl


AGENDA

Zaterdag 25 juni 2022 | We doen het samen festival 2022, Amersfoort | Inspiratie, nieuwe kennismakingen en interessante (online) workshops om jouw burgerinitiatief, project of idee een boost te geven. | Meer informatie


Wil je advies over hoe je jouw zorg of hulp kunt regelen? Ervaar je knelpunten en kom je er zelf niet uit? Wij helpen je verder. 

Neem contact op met Adviespunt Zorgbelang. Ook familie, vrienden of anderen mogen namens jou bellen. Onze dienstverlening is gratis en wij zijn geheel onafhankelijk. 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je updates wenst te ontvangen van Zorgbelang Brabant|Zeeland. 

Wij werken graag samen met jou aan een mensgerichte
maatschappij.
Zorgbelang Brabant|Zeeland ziet dat écht horen werkt.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.