Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Zorgbelang Brabant | Zeeland

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het nieuws over onze projecten en andere activiteiten. Lees onze nieuwsbrieven en volg ons op social media. De laatst verschenen nieuwsbrief vind je hieronder.

 

juli 2022


Duurzame en toekomstbestendige zorg vanuit patiëntperspectief

Samenwerking Zorgbelang Brabant|Zeeland en Elkerliek ziekenhuis

Onlangs presenteerden Zorgbelang Brabant|Zeeland en het Elkerliek ziekenhuis de resultaten van het patiëntonderzoek naar de manier van zorg tijdens de Covid-19-pandemie bij slaapapneu. Dit onderzoek is een voorbeeld van de samenwerking tussen Zorgbelang Brabant|Zeeland en het Elkerliek. Het Elkerliek vindt zorgvernieuwing en het betrekken van patiënten daarbij belangrijk. In 2020 ondertekenden zij met Zorgbelang Brabant|Zeeland een meerjarig samenwerkingsconvenant.


Afwisselend fysieke en telefonische afspraken bij slaapapneu

Patiëntonderzoek naar manier van zorg tijdens Covid-19-pandemie bij longgeneeskunde Elkerliek ziekenhuis

Tijdens de Covid-19-pandemie zijn veel patiënten in het Elkerliek ziekenhuis telefonisch of digitaal via een video-afspraak geholpen. Zo behandelde longarts Giny Clappers en haar collega’s verschillende patiënten met slaapapneu op afstand.

Zorgbelang Brabant|Zeeland en het Elkerliek ziekenhuis deden een onderzoek naar de ervaringen. De resultaten lees je in dit artikel.


Vragenlijst over mondzorg bij jonge kinderen

Mooie stralende tanden en kiezen zijn belangrijk voor de gezondheid én het zelfvertrouwen van je kind. Daarom onderzoekt Zorgbelang samen met CZ hoe we goede mondgezondheid bij jonge kinderen kunnen stimuleren.

Ben jij ouder/verzorger van een kind van 0 t/m 6 jaar? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar de meningen en ervaringen van ouders/verzorgers over mondzorg bij jonge kinderen.


Patiëntenvertegenwoordiging in Crisistijd: ‘Leren Dansen met een virus’

Met trots heeft Zorgbelang Brabant|Zeeland, samen met Zorgbelang inclusief en Zorgbelang Groningen, bijgedragen aan het onderzoek ‘Leren dansen met een virus’ van Erasmus Universiteit Rotterdam. Projectleider Rosaida Broeren sprak met patiëntenorganisaties en cliëntenraden van zorgorganisaties over hun rol tijdens besluitvorming over corona.

Tijdens corona konden vertegenwoordigers vaak minder meepraten over de zorg dan normaal. Toch lukte het soms wél om invloed uit te oefenen. In dit artikel lees je de belangrijkste bevindingen van de gesprekken.


Project | Zorgbelang helpt gemeente Someren bij opstellen van persona’s

Gemeenten stellen beleid op en toetsen dit vervolgens. Hoe zorg je er als gemeente voor dat beleid ook echt aansluit bij de mensen om wie het echt gaat? Hoe pak je dit als gemeente aan? Hoe betrek je de mensen om wie het gaat? Er zijn verschillende manieren om dit te organiseren en inzicht te krijgen in verschillende groepen mensen. Een van die methodes is het organiseren van co-creatie sessies samen met burgers. Zorgbelang Brabant|Zeeland helpt gemeenten hierbij.


Cliëntenraad ZHCo-Periscaldes zoekt versterking!

Coöperatie ZHCo-PeriScaldes wil dat huisartsenzorg zo veel mogelijk aansluit bij de behoefte van patiënten. Voor hun cliëntenraad zoeken zij nieuwe leden. Wil jij vanuit patiëntenperspectief een bijdrage leveren aan het beleid van de huisartsenzorg in de regio’s De Bevelanden, Schouwen-Duiveland en Walcheren? En beschik je over de juiste kwaliteiten? Dan zoeken wij jou!Wil je advies over hoe je jouw zorg of hulp kunt regelen? Ervaar je knelpunten en kom je er zelf niet uit? Wij helpen je verder. 

Neem contact op met Adviespunt Zorgbelang. Ook familie, vrienden of anderen mogen namens jou bellen. Onze dienstverlening is gratis en wij zijn geheel onafhankelijk. 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je updates wenst te ontvangen van Zorgbelang Brabant|Zeeland. Klik hier om je hiervoor af te melden.

Wij werken graag samen met jou aan een mensgerichte
maatschappij.
Zorgbelang Brabant|Zeeland ziet dat écht horen werkt.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.