Nieuwsbrief - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Zorgbelang Brabant | Zeeland

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het nieuws over onze projecten en andere activiteiten. Lees onze nieuwsbrieven en volg ons op social media. De laatst verschenen nieuwsbrief vind je hieronder.

 

december 2022

Lees online


Samen in de Zeeuwse Klei: ondernemers betrekken bij tegengaan eenzaamheid

Als Zeeuwse ondernemer kan ook jij bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid. Een aantal enthousiaste ondernemers heeft zich al aangemeld voor de pilot ‘Samen in de Zeeuwse Klei’. In deze pilot wordt er een andere aanpak ingezet voor het tegengaan van eenzaamheid door ondernemers te betrekken. De pilot wordt, in opdracht van Platform Eenzaamheid Walcheren, uitgevoerd door Zorgbelang Brabant|Zeeland in samenwerking met de gemeente Middelburg.

Geslaagde netwerkbijeenkomst Samen Stérk vooruit

Samen Stérk vooruit: dat is wat we allemaal willen voor Brabant! Daarom vond woensdag 23 november het netwerkevent van Stérk.Brabant plaats. Terugblikken op vijf jaar Stérk.Brabant en vooruitblikken op hoe we de aankomende jaren Brabant nog socialer maken!

Wendy de Backer: “Fijn als de cliënt na mijn ondersteuning weer zelfstandig verder kan.”

Wendy de Backer werkte als verpleegkundige in verschillende functies en was onder andere manager van een verpleeghuis en kwaliteitsfunctionaris toen ze in 2016 de vacature voor onafhankelijk cliëntondersteuner bij Stichting Zorgbelang Brabant| Zeeland zag. “Ik wist meteen: dit is het. Alles wat ik tot dan toe had gedaan viel samen met deze functie.”

“Ik hield mij altijd bezig met het verbeteren en zo passend mogelijk maken van de zorg. En dat is wat ik nu ook heel belangrijk vind: ik kijk wie de persoon is, wat deze nodig heeft en hoe en met wie ik de juiste hulp kan realiseren. Van ‘in hokjes’ denken houd ik niet. Al die etiketten en regeltjes. Daardoor ontstaat uitsluitselcriteria en vallen mensen buiten de boot. Anderen bepalen niet wat belangrijk voor de cliënt is. Dat bepaalt de cliënt zelf.”


Verslag werkconferentie ‘Samen Sterk voor de zorg van de toekomst’

Zo’n 70 deelnemers van zeer diverse organisaties uit Noordoost-Brabant kwamen op 3 november 2022 naar Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Een goede opkomst: hoe mooi is het om vanuit je eigen organisatie en kracht na te denken over hoe je samen de zorg beter kunt organiseren? Deze werkconferentie werd georganiseerd door de Koepel Zorgcoöperaties Zuid Nederland in samenwerking met Zorgbelang Brabant|Zeeland. 

Word jij de speciale gast tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van Provincie Noord-Brabant?  

Altijd al een keer het Provinciehuis van Noord-Brabant van binnen willen zien of kennis willen maken met de commissaris van de Koning van onze mooie provincie? Dit is je kans! De provincie Noord-Brabant organiseert op donderdag 12 januari 2023 vanaf 15.00 uur diverse ontmoetingen in het provinciehuis en jij kunt kans maken om daarbij te zijn!

Geniet van het uitzicht over Brabant vanaf de 23ste verdieping en ga terug in de geschiedenis in de atoombunker. Beleef op een interactieve manier voor welke uitdagingen de provincie staat én kijk naar de talkshow met commissaris van de Koning Ina Adema. Om 17.00 uur ben je van harte welkom op de Nieuwjaarsontmoeting van de provincie met de nieuwjaarstoespraak van de commissaris van de Koning.


Heb jij COPD én hartfalen? 
Doe mee aan onderzoek!

 

Help je mee persoonsgerichte zorg te verbeteren? Voor dit onderzoek zoekt Universiteit Maastricht naar personen die COPD én hartfalen hebben. Met jouw hulp willen ze de Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen verbeteren. 

Lees meer en meld je aan


Feestelijke decemberactie

Wist je dat het bordspel Een Steekje Los? inmiddels alweer 12 jaar bestaat? Daarom heeft De Bagagedrager een mooie decemberactie. Voor de diverse uitbreidingssets betaal je nu slechts 12 euro per set. Voor jezelf of leuk om als cadeau weg te geven. 

 

Deze actie is geldig tot en met 31 december 2022.


Heb je een vraag of klacht over de zorg? Of heb je te maken met langdurige zorg? En heb je vragen of behoefte aan ondersteuning?

 

Neem dan contact op met Adviespunt Zorgbelang. Ook familie, vrienden of anderen mogen namens jou bellen. Onze dienstverlening is gratis en wij zijn geheel onafhankelijk. 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je updates wenst te ontvangen van Zorgbelang Brabant|Zeeland.

Wij werken graag samen met jou aan een mensgerichte
maatschappij.
Zorgbelang Brabant|Zeeland ziet dat écht horen werkt.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.