Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Zorgen om zorg in Waalwijk? Dat doen we samen!

Binnen Zorgbelang Brabant|Zeeland werken veel projectleiders, ieder met zijn/haar/hen eigen specialisme(s). Op basis van de wensen van de opdrachtgever kijken we samen naar een passende aanpak. Zo ook bij Zorgen om Zorg Waalwijk (ZoZW), een non-profit organisatie die zich inzet voor behoud en ontwikkeling van goede zorg in en voor Waalwijk en omstreken. Projectleider Lieke Hesemans ondersteunt het bestuur met het vaststellen van de identiteit van de stichting en het opzetten van een werkplan.

Streven naar het beste binnen de zorg

Zorgen om Zorg Waalwijk heeft eerder naamsbekendheid gekregen in de regio toen Frans van der Gouw, vitaliteitscoach, zich hard maakte voor het behoud van het ETZ in Waalwijk. Frans: ‘Waalwijk groeit, het ziekenhuis weghalen past hier in onze ogen niet bij. We willen voorkomen dat mensen, met name senioren, naar het ziekenhuis in Tilburg moeten reizen.’ Frans kwam vervolgens in contact met Ben Imholz, internist en vasculair geneeskundige en voormalig huisarts Jan-Albert Brink, welke dezelfde ideeën bleken te hebben. Samen startten ze een praatgroep met zorgprofessionals. Ben: ‘We zijn geen actiegroep maar gaan juist in gesprek met het ETZ-bestuur, gemeente en andere partijen. We willen allemaal het beste binnen de context van de zorg. ’

Positieve veranderingen aanbrengen

Uiteindelijk werd ZoZW officieel ingeschreven als een stichting. Er werd een visiestuk geschreven welke werd voorgelegd aan gemeente Waalwijk en het ETZ   – en dat bleek een mooie aanvulling op het huidige beleid. Frans: ‘In 2019 stond ETZ Waalwijk niet eens benoemd in de begroting van het ETZ. Daar wilden we graag positieve veranderingen in aanbrengen.’ Door de jaren heen is er aan een uitgebreid netwerk gebouwd, zowel lokaal als regionaal en landelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld 3 zorgsymposia georganiseerd en zit ZoZW regelmatig om tafel met oa. Seniorenverenigingen en HAGRO.

Soortgelijke belangen

Projectleider Lieke ondersteunt ZoZW vanuit Zorgbelang Brabant|Zeeland. Frans: ‘Als ik naar onze huidige positie kijk, denk ik dat we meer in beeld moeten komen. Met name bij burgers. Op dit moment zijn we daarom met Lieke bezig om een identiteit vast te stellen. Wie en wat is Zorgen om Zorg Waalwijk? Ik denk dat we een heel mooie gesprekspartner zijn op toezicht en kwaliteit van zorg. En Lieke is waanzinnig goed in het stellen van de juiste vragen.’ Ben vult aan: ‘Ik denk dat Zorgbelang veel meer kwaliteiten heeft om ons te ondersteunen dan waar we ons op dit moment bewust van zijn. De naam ‘Zorgbelang’ zegt het natuurlijk al; we hebben soortgelijke belangen in de zorg- en welzijnssector. We willen daarom graag meer inzicht krijgen in de methodieken die Zorgbelang gebruikt om de achterban en stakeholders te benaderen. Daar zijn we samen druk mee bezig.’

Ondersteuning voor jouw project

Onze projectleiders hebben ervaring met uiteenlopende projecten. Denk aan het ondersteunen van een bestuur, adviesraad of cliëntenraad of samenwerken aan projecten op het gebied van zorg, welzijn, inwonerparticipatie, positieve gezondheid en het sociaal domein. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, dan kijken we hoe we samen jouw project zo optimaal mogelijk uitvoeren!

Lieke Hesemans

Projectleider, Projectteam

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.