Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Zet de stap naar gezonder zélf met deze toolkit

Begin dit jaar is ‘DE STAP Naar Gezonder’ gelanceerd, een gratis website waarmee inwoners van de Brainportregio zelf een stap kunnen zetten naar een gezonder leven. Ze vinden er op basis van de items van positieve gezondheid tips, activiteiten en handige hulpmiddelen waarmee ze direct aan de slag kunnen. We willen allemaal plezierig en gelukkig oud worden. Een gezonder leven helpt je daarbij.

Zelf aan de slag

Op de nieuwe site www.destapnaargezonder.nl staan tips, activiteiten en andere leuke en handige hulpmiddelen waarmee bezoekers direct zelf aan de slag kunnen. Zonder dat ze daarvoor eerst naar een huisarts, zorgverzekeraar of een andere plek hoeven. Ze vinden er bijvoorbeeld een online training over hoe om te gaan met een naaste met psychische klachten, tips om eenzaamheid te verminderen, hulpmiddelen die ouderen helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis blijven wonen en advies over hoe om te gaan met financiële problemen.

Fysieke, sociale en mentale problemen aanpakken

De site richt zich op alle leeftijden, op zowel fysieke, sociale als mentale problemen en op alle levensgebieden. Die zijn namelijk nauw aan elkaar verbonden: Heb je langdurig fysieke klachten, dan is de kans groot dat je sociale netwerk kleiner wordt. Sociaal isolement heeft invloed op je mentale welbevinden. En zit je mentaal niet goed in je vel? Dan heeft dat invloed op je werk en misschien uiteindelijk ook wel op je financiën. DE STAP naar Gezonder gaat daar allemaal op in. Daarmee wordt het ook dé startplek voor inwoners van de Brainportregio die zelf aan de slag willen met hun gezondheid.

Deel het met je omgeving

We vinden het belangrijk om onze cliënten/patiënten/bewoners te voorzien van gereedschappen waarmee ze zichzelf en elkaar kunnen helpen. Met de site www.destapnaargezonder.nl bieden we die gereedschappen en kunnen we bijdragen aan het vergroten van de zelfredzaamheid. Wijs daarom je cliënten/patiënten/bewoners en hun naasten op deze site. Hiermee bieden we hen meer regie over hun eigen herstel én voorkomen we extra tijd voor ondersteuning of zelfs zwaardere zorg.

Gabie Conradi

Projectleider, Projectteam

“Waar heb ik invloed? “Op mijn vierkante centimeter!” De training “wereldvrede” komt na “omgaan met teleurstellingen.” Geen poespas! “What you see is what you get”.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.