Workshop pakket ‘De PGO uitgelegd’ - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Workshop pakket ‘De PGO uitgelegd’

Wil je je achterban of netwerk uitleggen wat een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is? Hiervoor is een kant-en-klare workshop ontwikkeld. Download het workshop pakket voor een online of op locatie variant.

Het programma PGO on Air wil PGO’s breder bekend maken en PGO-gebruik stimuleren. De workshop ‘De persoonlijke gezondheidsomgeving uitgelegd’ is daar onderdeel van. Alliantiepartner Zorgbelang Nederland, met als kartrekkers Zorgbelang Brabant|Zeeland en Zorgbelang Drenthe, heeft deze workshop ontwikkeld in samenwerking met potentiële PGO-gebruikers. Zo’n vijftien mensen met interesse in een nieuwe digitale dienst in de zorg namen deel aan drie ontwerpsessies in 2021. Daarna is de workshop getest tijdens de Slimme Zorgestafette in februari 2022.

Programma workshop

Het doel van deze workshop is informatie geven over de werking van een PGO en laten ervaren wat een PGO kan betekenen voor jouw achterban of netwerk. Een belangrijk onderdeel van de workshop is deelnemers aan de slag laten gaan met een PGO. PGO’s zijn nog volop in ontwikkeling, de kansen en uitdagingen komen in de workshop aan bod. Het gaat de goede kant op met PGO’s, bij steeds meer zorgverleners kan je medische gegevens ophalen.

Online of op locatie

De workshop kan zowel online als op locatie gegeven worden. Een workshop op locatie heeft een ‘lokaal’ karakter, oftewel kleinschalig en is dichtbij huis georganiseerd. Een online workshop wordt door deelnemers gevolgd vanuit huis. Er zijn inhoudelijk geen verschillen tussen de online workshop en de workshop op locatie. Het vraagt alleen een andere voorbereiding en logistiek.

Hanneke Griffioen

Projectleider, Projectteam

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.”

Inhoud pakketten

In de pakketten vind je een handboek, draaiboek, presentatie, wervingsdocumenten, opdrachtformulier, evaluatieformulier een een leeswijzer. Download het pakket op: www.pgo.nl/leermiddel-zorgverlener/workshop-pakket-de-pgo-uitgelegd/

Workshop laten verzorgen door workshopbegeleider?

Wil je de workshop niet zelf geven, maar laten verzorgen door een workshopbegeleider? Dat kan! Onze projectleiders Margit Ruis of Hanneke Griffioen verzorgen de workshop graag voor je.

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op via de mail (info@zorgbelang-brabant.nl) of telefonisch (013 594 21 70).

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.