Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Werkconferentie | Toekomst van de ouderenzorg in Noordoost-Brabant

Save the date! Op donderdag 3 november organiseert de Koepel Zorgcoöperaties Zuid Nederland, samen met het platform Welzijn en Zorg Noordoost-Brabant, een werkconferentie over de toekomst van de ouderenzorg in Noordoost-Brabant.

Image

Samen Sterk voor de zorg van de toekomst
Een flinke uitdaging, maar het kan!

 

Werkconferentie over de toekomst van de ouderenzorg in Noordoost-Brabant

Tijdstip: donderdag 3 november 2022, 13.00-16.30 uur
Plaats: Cultureel Centrum Myllesweerd, Kerkstraat Mill

Voor: wethouders en beleidsmedewerkers van gemeenten, besturen van zorg – en dorpscoöperaties, aanbieders van zorg, zorgverzekeraars, woningcorporaties en andere belangstellenden.

In Nederland is de opmars van bewonersinitiatieven op het terrein van welzijn, wonen en zorg niet meer weg te denken. Dat is ook zo in Noordoost-Brabant. In verschillende gemeenten bestaan mooie initiatieven en groeit de samenwerking tussen organisaties en met de gemeente.

De opgaven in de zorg zijn groot. Daar ligt nog een flinke uitdaging. Hoe organiseren we in goed partnerschap, dat bewonersinitiatieven actief deelnemen in ontwikkeling en uitvoering, dat ouderen langer thuis kunnen wonen én dat de reguliere zorg wordt ontlast. Hoe vinden formele -en informele zorg elkaar en hoe ontstaat er een lokale aanpak waarbij sprake is van wederkerigheid en respect? En hoe faciliteer je dat als gemeente en organiseer je mee?

Als dit voor jou een belangrijke uitdaging is, noteer deze dag dan in je agenda! 

Programma op hoofdlijnen

13.00 uur Inloop met koffie en thee
13.15 uur Welkom door Pieter van Wijk
13.20 uur Verdiepende presentaties op het thema.

Piet Hein Jonkergouw: “De zorg moet anders. Hoe werken, bewoners, overheid en zorgaanbieders op een gelijkwaardige manier samen. Als partners bij ontwikkeling en uitvoering?”

Piet Hein was wethouder in de gemeente Landerd en staat als voorzitter van ’t Heft en Zorgcoöperatie Schaijk met zijn voeten in het Brabantse zand. Een visie op hoe het kan!

Don van Sambeek en Henk Geene: “Hoe zorgen we dat ouderen zich bewust zijn dat ze zelf een bijdrage moeten leveren aan hun toekomst én hier actie op ondernemen?”

Don van Sambeek, bestuurslid van de Koepel Zorgcoöperaties ZNL en initiatiefnemer coöperatie Tot Uw Dienst Laarbeek, ontwikkelde in samenwerking met de gemeente Laarbeek, CZ, inwoners en plaatselijke organisaties de methode Goed voor Elkaar die begon bij de bewustwording van ouderen zelf en het inzetten van hun (informele) netwerk.

Henk Geene schreef vorig jaar het boek “Voorzorgcirkels als antwoord op de vergrijzing”. De essentie van de voorzorgcirkel is: gezonde, vitale ouderen helpen en het ondersteunen van zorgafhankelijke ouderen.

Samen creëerden ze een sluitende aanpak. Twee mooie praktijkvoorbeelden!

14.15 uur Pauze
14.30 uur Interactieve sessie in subgroepen. Hoe creëren we sociale winst! (Met aansluitend een plenaire terugkoppeling).
16.15 uur Voorlopige conclusies, mededelingen en vervolg
16.30 uur Afsluiting en netwerkborrel

De conferentie is een initiatief van de Koepel van Zorgcoöperaties Zuid Nederland. Met ervaringsdeskundigen uit de praktijk van Noordoost-Brabant, van gemeenten, bewonersinitiatieven en zorgorganisaties. Het belooft een bijeenkomst volop interactie te worden. Aan de deelname van deze bijeenkomst zitten geen kosten verbonden!

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk door tot uiterlijk 2 november een e-mail met je naam, bedrijfsnaam en functie te sturen naar: info@zorgbelang-brabant.nl.

Ken je iemand waarvoor deze bijeenkomst interessant is? Stuur de uitnodiging gerust door!

Organisatie: Koepel Zorgcoöperaties Zuid Nederland en het platform Welzijn en Zorg Noordoost-Brabant.

Meer informatie

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Anita van Leeuwen: coordinator@koepelzorgcooperatieszn.nl.

Daphne Snijders

Klachtenfunctionaris

“Een klacht is een gratis advies voor kwaliteitsverbetering.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.