Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Versterken sociaal ondernemerschap gemeente Meierijstad

Sociaal ondernemerschap is iets om te koesteren, aan te moedigen en te versterken; dat snapt gemeente Meierijstad! Daarom loopt er sinds september 2023 een traject dat gericht is op het versterken van sociaal ondernemerschap in Meierijstad. Op dit moment hebben de startbijeenkomst en twee vervolgbijeenkomsten plaatsgevonden. En dat ging goed!

Meer over het project
Terugblik Social business model canvas

Op 27 maart waren we welkom bij bij Anke en Karinja’s Stichting Saga. Hier bieden zij activeringstrajecten en ontwikkelingsgerichte arbeidsmatige dagbesteding.

Samen met 8 deelnemers, Rob en Marc van gemeente Meierijstad en Jorien en Thomas van Social Enterprise gingen we aan de slag.

Na een korte incheck-ronde gingen we gezamenlijk in gesprek. De aanwezigheid van Rob en Marc van gemeente Meierijstad bood de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen. En die waren er een aantal! Dit zorgde ervoor dat we minder ruimte hadden voor het social business model canvas.

Gelukkig kunnen we met onze groep sturen op wat er op dat moment nodig is. We hebben een begin gemaakt met het invullen van het canvas. Er staat een tussenbijeenkomst gepland op 15 mei, daar vullen we de rest van het canvas in. Ook gaan we aan de slag met een gezamenlijke propositie namens alle deelnemers.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of een soortgelijk project starten? Of ben je sociaal ondernemer (in de wording) in regio Meierijstad en wil je aanwezig zijn bij de volgende bijeenkomst? Projectleider Roos Sohier helpt je graag verder. Mailen mag naar rsohier@zorgbelang-brabant.nl en bellen naar 0621631076.

Roos Sohier

Projectleider

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.