Training ‘Q-koorts, de draad weer opgepakt!?’ - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Training ‘Q-koorts, de draad weer opgepakt!?’

In samenwerking met Q-support organiseert projectleider Karim de training Q-koorts, de draad weer opgepakt!?’. Dit is een vervolgtraining op ‘Omgaan met Q-koorts’ en richt zich op Positieve Gezondheid. Eind juni vond de tweede bijeenkomst plaats, we vertellen je graag meer over dit project!

Meer over dit project
Positieve Gezondheid

Tijdens de training werken we vanuit de 6 thema’s van Positieve Gezondheid. Op deze manier leggen we het accent op de persoon zelf, niet op de ziekte. Dit is een mooie benadering voor de deelnemers van de training, die al jaren kampen met gezondheidsklachten van Q-koorts. De training helpt hen onder andere met het formuleren van (nieuwe) doelen voor de toekomst.

Van lotgenoot naar maatje

In de training worden Q-koortspatiënten aan elkaar gekoppeld. Deze ‘maatjes’ bieden ondersteuning bij het ontdekken van elkaars pad. Samen bespreken ze de huiswerkopdrachten die over relevante thema’s gaan als ergotherapie, stress, levenslust en voeding. Hoe vind je bijvoorbeeld een goede balans in je leven? Wat als je nog wilt werken? Hoe ga je om met de uitdagingen van je gezondheid? De maatjes begrijpen en helpen elkaar!

Zomerstop

Op dit moment werken de deelnemers hard aan hun opdrachten. Na een zomerstop pakken zij de draad weer verder op.

Image
Meer over dit project

Meer weten over dit project of de samenwerking met Q-support? Neem contact op met projectleider Karim el Barkaoui, via kebarkaoui@zorgbelang-brabant.nl of 06 – 24 85 93 43.

Karim el Barkaoui

Projectleider, Projectteam

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.