Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Startbijeenkomst Versterken sociaal ondernemen Meierijstad een succes!

Woensdagmiddag 27 september vond de eerste bijeenkomst van sociaal ondernemers plaats. Verschillende ondernemers uit gemeente Meierijstad kwamen bij elkaar in het Damianenklooster in Sint-Oedenrode.

Dagvoorzitter Karim El Barkaoui (Zorgbelang Brabant|Zeeland) nam de ondernemers mee in het programma. Rob Verpoort (Programmamanger Economie Gemeente Meierijstad) vertelde meer over de meerwaarde die de gemeente ziet in sociaal ondernemen. Daarna gingen de ondernemers zelf aan de slag!

Werken in groepen

De groep werd verdeeld onder twee tafels, waar de sociaal ondernemers de tijd kregen om elkaar beter te leren kennen. De ondernemers hebben samen drie vragen behandeld:

Welke impact wil je maken met je onderneming?

Dit varieerde van ‘verbinden’ en ‘van betekenis zijn’ tot ‘de zorgsector naar een hoger niveau tillen’, ‘inclusiviteit’ en ‘gelijkwaardigheid creëren’.

Wat is er nodig om samen te leren?

Denk hierbij aan de verbinding tussen ondernemers, kennisdeling, de krachten bundelen en het bespreken van casuïstiek.

Wat heb je nodig van de gemeente en andere maatschappelijke organisaties?

De behoeftes liggen onder andere bij netwerkbijeenkomsten, flexibiliteit, inzicht in de sociale zorgkaart en vertrouwen.

Sociaal ondernemer Nadia aan het woord

Nadia van den Heuvel vertelde meer over haar onderneming Ictoria. Dit sociale mediavormgevingsbureau werkt met mensen met een vermeende afstand tot de arbeidsmarkt vanwege een fysieke of mentale uitdaging. Waar moet je rekening mee houden, wat zijn uitdagingen en wat is er juist zo ontzettend mooi aan sociaal ondernemen? Bij Nadia kwam dit alles – en meer – aan bod. Ze gaf de deelnemers een mooi aantal tips mee voor hun eigen onderneming!

Thema’s voor de volgende bijeenkomsten

De ondernemers hebben zelf thema’s aangegeven die zij terug willen zien in de vervolgbijeenkomsten. Enkele van deze thema’s waren storytelling, marketing, het maken van een begroting, impact meten en het kiezen van een passende rechtsvorm. Met deze thema’s gaan we aan de slag! Wil je hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met projectleider Roos Sohier. Binnenkort communiceren we over de thema’s en data van de bijeenkomsten.

Op de hoogte blijven van dit project

Deze startbijeenkomst is onderdeel van het project ‘Versterken sociaal ondernemerschap in Meierijstad‘ is momenteel in volle gang. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via deze pagina en via onze LinkedIn en Facebookpagina.

Projectleider Roos Sohier is daarnaast beschikbaar voor vragen. Zij vertelt je graag meer over het project en hoe we een soortgelijk op-maat-gemaakt project voor jouw organisatie kunnen realiseren! Mailen mag naar rsohier@zorgbelang-brabant.nl en bellen naar 0621631076.

Roos Sohier

Projectleider

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.