Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Start van InwonersOndersteuning Geldrop-Mierlo

Beeldmateriaal © Olga Maria Berger

Op woensdagmiddag 12 april is het officiële startsein gegeven voor InwonersOndersteuning Geldrop-Mierlo door wethouder Mathil Sanders-de Jonge. Zij stapte door cadeauverpakking heen om op deze originele manier het “cadeau InwonersOndersteuning” aan de inwoners van Geldrop-Mierlo aan te bieden.

Een team van enthousiaste vrijwilligers

Eigenlijk is het vreemd dat je dit cadeau moet geven, vinden ook de InwonersOndersteuners zelf. Het zou zo moeten zijn dat mensen zelf de weg kunnen vinden en dat is ook waar we naar moeten blijven streven. Echter zover is het nu nog niet en daarom is het belangrijk dat er vrijwilligers en professionals zijn die samen willen helpen om inwoners de weg te wijzen. Het gaat om een team dat bestaat uit mensen die zich vrijwillig InwonerOndersteuner noemen en mensen die zich vrijwillig cliëntondersteuner noemen vanuit Seniorenbelangen. Daarnaast behoren tot dit team ook de professionele cliëntondersteuners van MEE de Meentgroep en Zorgbelang Brabant|Zeeland. Allemaal werken ze onafhankelijk van gemeente en zorgaanbieders en zijn de diensten gratis.

Informeel en deskundig

Tot de geslaagden voor de training “Informeel en deskundig” behoren vanuit Seniorenbelangen Karin van Lierop en Mariet van de Waardenburg en als InwonersOndersteuners breed mogen we verwelkomen Marise Huybregts en Petra Sterken.

Op de bijeenkomst is aangegeven dat er nu hard wordt gewerkt aan nog meer verbinding, dat we streven naar één informatieloket waar inwoners uiteindelijk terecht kunnen. Op 5 oktober willen we een mooie bijeenkomst organiseren waarin we hierover meer vertellen.

Meer informatie

Meer weten over Inwonersondersteuning Geldrop-Mierlo? Neem contact op met projectleider Gabie Conradi (gconradi@zorgbelang-brabant.nl).

Mailen kan tevens naar info@inwonersondersteuningGeldrop-Mierlo.nl.

Gabie Conradi

Projectleider, Projectteam

“Waar heb ik invloed? “Op mijn vierkante centimeter!” De training “wereldvrede” komt na “omgaan met teleurstellingen.” Geen poespas! “What you see is what you get”.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.