Sta jij mensen in de wijk ook bij? Keesje kookt wekelijks voor Riet - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Sta jij mensen in de wijk ook bij? Keesje kookt wekelijks voor Riet

Via Buurtbinders leerde Keesje hoe klein en eenvoudig het helpen van anderen eigenlijk kan zijn.

Het helpen van een ander lijkt misschien uitdagend, maar hoeft helemaal niet groots en meeslepend te zijn. En wanneer je iets voor een ander wil betekenen, hoef je het ook helemaal niet ver te zoeken. Doordat vele handen licht werk maken, komt de buurt met een hoop kleine gebaren namelijk al snel tot bloei.

”Als ik door de wijk loop met mijn maaltijd dan besef ik dat elkaar helpen zo eenvoudig kan zijn.”
Keesje, Buurtmaatje van Riet

Campagne Mij'n Zorg naar Mijn Zorg
Beginnen in de buurt

Via een programma van Buurtbinders ontdekte Keesje dat je hulp ook heel klein en dichtbij kunt houden. Zo werd zij buurtmaatje van Riet, een oudere vrouw die op de wachtlijst staat voor een verzorgingshuis. Riet kreeg al thuiszorg en hulp van haar zoons, maar kon op haar leeftijd nog best wat extra hulp gebruiken. Daarom kookt Keesje nu één keer per week Hollandse pot voor Riet en gaat dan bij haar langs.

Riet vindt het heel fijn en geniet er echt van. Keesje vindt het dan ook heel waardevol om te doen. ‘Riet is dementerend, dus in het begin was het allemaal best een beetje verwarrend. Maar het gaat nu heel goed. Soms ga ik kort langs en soms wat langer als ik merk dat ze dat graag wil. Op de avond dat ik kom, geef ik haar ook haar medicijnen. Zo kan de thuiszorg een avond minder komen en hebben zij weer tijd om naar iemand anders te gaan. Door elkaar op deze manier te helpen, kunnen we de wijk samen een stuk prettiger maken.’

Met initiatieven als die van Keesje, veranderen we samen Mij’n Zorg in Mijn Zorg. Wil jij ook iets doen voor je omgeving, maar weet je niet waar te beginnen? Kijk op ookmijnzorg.nl.

Van Mij'n zorg naar Mijn Zorg

Dit verhaal is onderdeel van de regionale bewustwordingscampagne Mijn Zorg.

Lees meer over hoe jij Mij’n Zorg in Mijn Zorg kan veranderen op ookmijnzorg.nl Ben je een inspirerend voorbeeld of weet je iemand die een inspirerend voorbeeld is? Laat het ons weten via ookmijnzorg.nl. Heb je een vraag over de campagne? Mail dan naar info@ookmijnzorg.nl.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.