Sociale Sportschool in Eindhoven: ouderen gaan met jonge sporters op bootcamp - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Sociale Sportschool in Eindhoven: ouderen gaan met jonge sporters op bootcamp

De Sociale Sportschool komt weer naar Eindhoven. De Sociale Sportschool brengt
ouderen en jonge sporters samen in bootcamps. Rolstoelen worden als  fitnessapparaten gebruikt. De oefeningen zijn voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen, of supporter zijn van de sporters. De eerste gratis bootcamp is op zaterdag 22 april van 10.30 uur tot 11.30 uur met als startpunt locatie Berckelhof van de Vitalis Woonzorggroep. Sporters kunnen zich vanaf 10.15 uur verzamelen in de hal van Berckelhof aan de Generaal Cronjéstraat 3. Op de zaterdagen 20 mei, 17 juni, 15 juli en 18 september zijn er ook Sociale Sportschool bootcamps gepland op deze locatie in Eindhoven. Wil je een serieuze
work-out, en ben je een sporter met een sociaal hart? Geef je dan op via de agenda op de website www.socialesportschool.nl.

Op sportieve wijze wordt eenzaamheid bestreden

Het idee voor de bootcamps is bedacht door social designers Sjaak Langenberg & Rosé de Beer. Ouderen komen weer buiten, zijn deelgenoot van een sociale activiteit met jonge mensen en leven daardoor zichtbaar op. Op sportieve wijze wordt eenzaamheid bestreden. Ook de sporters zijn enthousiast over de combinatie van sport en goed doen. Er is echt sprake van wederkerigheid en interactie. En doordat er altijd serieus wordt gesport trekt de activiteit jonge sporters aan die normaliter zich niet zouden aanmelden als vrijwilliger in de
ouderenzorg. Ook mantelzorgers en kleinkinderen zijn welkom. Zij kunnen met pa of ma, oma of opa op bootcamp gaan. De opvallende blauwe Sociale Sportschool trainingsjasjes en hippe instructievideo’s met knipoog dragen bij aan het succes.

Herstart na corona

Voor corona groeide de Sociale Sportschool uit tot een landelijk platform met bootcamps in meerdere steden. In Eindhoven werden ook bootcamps georganiseerd die nu na een lange coronapauze weer worden opgepakt. In Breda zijn de bootcamps ook weer van start gegaan. De matches tussen woonzorgcentra, welzijnsorganisaties, gemeenten, sportscholen en trainers worden op lokaal niveau gemaakt. De stichting Sociale Sportschool biedt ondersteuning bij die match. Via het online landelijk platform www.socialesportschool.nl kunnen deelnemende partijen heel makkelijk sporters werven. De Sociale Sportschool wordt ondersteund door het Vriendenloterijfonds en het Brabant Sport Fonds. Het vitaliteitsplatform Fitcoins sponsort de bootcamptrainer in Eindhoven.

Meer weten over de Sociale Sportschool? Neem contact op met projectleider Martijn Hentzen (mhentzen@zorgbelang-brabant.nl).

Yolanda van Laarhoven

Cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.