Samen sterk voor een gezond Brabant - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Samen sterk voor een gezond Brabant

Op vrijdag 8 juli vindt de Dag van de Gezondheid plaats, georganiseerd door de Provincie Brabant, Slimmer Leven en BrabantAdvies. Natuurlijk zijn Zorgbelang Brabant|Zeeland en Stérk.Brabant van de partij om een bijdrage te leveren.

“Vanuit de leefwereld samenwerken rond gezondheid en vitaliteit.” 

Gezondheid is allang niet meer alleen het domein van de zorgprofessionals. Er is een veel holistischere benadering ontstaan waarin mensen vanuit allerlei domeinen en de gewone leefwereld samenwerken rondom gezondheid en vitaliteit. Tijdens de Dag van de Gezondheid is hier volop aandacht voor. Stérk.Brabant organiseert met de GGD Hart voor Brabant een workshop en met Zorgbelang Brabant|Zeeland kunnen deelnemers op een speelse manier kennismaken met Positieve Gezondheid.

Workshop leefomgeving, gezondheid en sociale veiligheid

In deze workshop duiken de deelnemers in de dagelijkse praktijk van crisispreventie en het bouwen aan zorgzame gemeenschappen. Aan de hand van een casus word je meegenomen in de werkwijze van de wijk GGD en krijg je inzicht in deze aanpak en de impact op veiligheid en gezondheid.

Deze workshop is onderdeel van de Challenge ‘Veiligheid, sociale cohesie en mentale gezondheid’. Deze challenge zal komende maanden gelanceerd worden door de Veiligheidsregio Brabant Noord en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, de GGD Hart voor Brabant, het VSB fonds en Stérk.Brabant. Met deze challenge zetten we in op preventie, veiligheid en gezondheid met als doel inwonersinitiatieven te stimuleren en te ondersteunen.

Spel Positieve Gezondheid op het Netwerkplein

Focus op gezondheid en de volle breedte van het leven in plaats van ziekte en zorg. Met oog voor de fysieke en sociale omgeving, zingeving, welzijn, veerkracht, vitaliteit en geluk. Vanuit dat wat je wél kunt in plaats van wat niet (meer) lukt. Dat is de kern van Positieve Gezondheid. Steeds meer organisaties werken vanuit dit gedachtegoed. Veel mensen kennen het nog niet. Daar gaan we verandering in brengen met het spel ‘Positieve Gezondheid’.

Door het spel te spelen kun je kennismaken met Positieve Gezondheid en krijg je inzicht in jouw eigen gezondheid en hoe je dit actief in je eigen leven een plek kunt geven.

De ontwikkeling van het spel is een gezamenlijk project van Zorgbelang Inclusief, Zorgbelang Brabant|Zeeland, Zorgbelang Groningen, Burgerkracht Limburg, het Institute for Positive Health en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Zorgbelang Brabant|Zeeland wil de bezoekers van de Dag van Gezondheid kennis laten maken met het spel en hen uitnodigen om het spel vooral te gebruiken in hun eigen netwerken. Het spel kan tijdens de dag voor de gezondheid op het Netwerkplein worden gespeeld.

Welkom

Je bent van harte welkom op deze Dag van de Gezondheid.

Meer informatie en aanmelden.

Het programma van deze dag vind je hier:

Programma – Dag van de Gezondheid

 

Wendy de Backer

Onafhankelijk cliëntondersteuner langdurige zorg

“Kan niet, bestaat niet; er is altijd een weg.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.