Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Nieuwe handreiking Patiëntondersteuning bij telebegeleiding

Hoe kun je patiënten ondersteunen bij het gebruik van digitale zorg en hen zo vaardigheid en vertrouwen geven? De nieuwe handreiking ‘Patiëntondersteuning bij telebegeleiding’ van de Vliegwiel-coalitie biedt praktische handvatten voor het gebruik van digitale zorg op afstand bij verschillende niveaus van digitale vaardigheden en gezondheidsvaardigheden.

Passende ondersteuning

In oktober 2021 startte de Vliegwiel-coalitie de werkgroep Patiëntondersteuning bij telebegeleiding. Ook Zorgbelang Brabant|Zeeland maakt hier deel van uit. Samen brachten we in kaart welke ondersteuningsvragen patiënten, die telebegeleiding krijgen, hebben gedurende hun patiëntreis.

“De opkomst van digitale zorg legt nadruk op de gezondheids- en digitale vaardigheden van patiënten. Ik geloof dat veel patiënten meer kunnen dan ze zelf verwachten of hun zorgverlener van hen verwacht. Passende ondersteuning kan helpen de patiënt de vaardigheden en het vertrouwen te geven. Ik ben blij dat ik door deelname aan deze werkgroep een bijdrage kan leveren aan het beschikbaar maken van deze ondersteuning, zodat iedere patiënt passende zorg kan ontvangen!” – Margit Ruis

Hoe mooi zou het zijn als meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren? De Vliegwiel-coalitie ontwikkelt praktische tools, ondersteunt bij de implementatie en organisatie en deelt kennis hierover.

Download de handreiking Patiëntondersteuning

Charlotte Hulshof

Onafhankelijk cliëntondersteuner langdurige zorg

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.