Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Netwerkbijeenkomst Van Zorg naar Gezondheid

Op donderdag 17 maart 2022 organiseren wij samen met Stérk.Brabant de netwerkbijeenkomst Van Zorg naar Gezondheid. We praten deze ochtend over de transitie van Zorg naar Gezondheid. Zet jij je in voor zorg en gezondheid? Kom ook, luister naar de sprekers en praat mee over dit actuele thema!

De transitie van Zorg naar Gezondheid vraagt veel van alle partijen. De zorgvraag stijgt en wordt steeds complexer. Om deze betaalbaar en van kwalitatief hoog niveau te houden is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de zorgvragen van de toekomst. Daarbij moeten we goed kijken naar hoe we gezondheid en zorg anders kunnen inrichten en organiseren. Wat is er nodig voor de omslag van zorg en ziekte naar gezondheid en gedrag? Graag gaan we hierover in gesprek.

 

“Tijdens dit event ontmoet je de community van Stérk.Brabant: initiatiefnemers, organisaties in het sociaal domein, fondsen en overheid. Kom ook en ga met elkaar in gesprek!”

 

Begin:
17-03-2022 om 09:30 uur
Einde:
17-03-2022 om 12:00 uur

Locatie:
Parktheater Eindhoven, Grote Foyer

Gezondheid en eigen regie

Zorgverleners vinden het soms lastig om een goed gesprek aan te gaan met mensen over hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van gezondheid en eigen regie. Wie heeft welke rol als het gaat om de omslag van zorg en ziekte naar gezondheid en gedrag? Van zowel hulpverleners als patiënten (burgers) wordt een andere houding verwacht. Wat is daarvoor nodig?

“Wat is er nodig voor de omslag van zorg en ziekte naar gezondheid en gedrag?”

 

Experts aan het woord

Tijdens de netwerkbijeenkomst van Zorg naar Gezondheid delen verschillende professionals hun expertise. Laat je inspireren, leer van elkaar en ontdek welke knelpunten er zijn. Er is voldoende ruimte om te netwerken en zo samen iets op te bouwen.

Sprekers

Andere kijk op gezondheid. Is gezondheid wel belangrijk? – John Dierx, Avans Hogeschool

Een interactief verhaal waarbij John inzoomt op wat het betekent om van zorg naar gezondheid te komen. Hoe kijken we naar gezondheid? Wat betekent dat voor het handelen in de praktijk? En wat kunnen we uit onderzoeken en data halen? We staan stil bij wat gezondheid nu echt betekent voor mensen, maar ook bij het concept positieve gezondheid. En dan vooral hoe je dat in de praktijk vorm kunt geven. Tot slot bespreken we wat het betekent voor zorgorganisaties en gemeenten in de aansturing en facilitering van het werken volgens dit concept. Met de dagelijkse dilemma’s die erbij komen kijken.

Klik hier om je aan te melden

Karim el Barkaoui

Projectleider, Projectteam

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.