Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Natuur op Recept

We zijn gewend om van de dokter medicijnen voorgeschreven te krijgen. En soms rust of meer beweging, of een dieetvoorschrift. Maar hebben we ooit het advies om meer de natuur in te gaan voorgeschreven gekregen? Waarschijnlijk niet.

Zorgbelang Brabant|Zeeland voert in samenwerking met Nature For Health een onderzoek uit naar het toepassen van de kracht van de natuur in huisartsenpraktijken.

afbeelding van wandelen

Welke Brabantse huisartsen(praktijken) willen meedoen aan een onderzoek naar het toepassen van de kracht van natuur in huisartsenpraktijken? Rosaida Broeren gaat graag in gesprek.

Wat is het?

Natuur op Recept is een initiatief om professionals in zorg en welzijn te stimuleren om hun patiënten en cliënten vaker te adviseren om de natuur op te zoeken. Dit kan op allerlei manieren, van het simpele advies om regelmatig een ommetje te maken in het park in de buurt tot een meer gerichte verwijzing naar natuurgerichte interventies, zoals groepswandelingen in de natuur, zorgboerderijen, of vrijwilligerswerk in buurttuinen. De gedachte achter het initiatief is dat contact met natuur een laagdrempelige en aantrekkelijke manier is om een gezonde leefstijl te ondersteunen.

Hanneke Griffioen

Projectleider, Projectteam

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.