Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Inzicht in ondersteuningsvragen van patiënten bij telebegeleiding

In oktober 2021 startte de Vliegwiel-coalitie de werkgroep Patiëntondersteuning bij telebegeleiding. Ook Zorgbelang Brabant|Zeeland maakt hier deel van uit. Samen brachten we in kaart welke ondersteuningsvragen patiënten die telebegeleiding krijgen, hebben gedurende hun patiëntreis.

afbeelding van telebegeleiding

Deze werkgroep bestaat uit bevlogen en enthousiaste patiënt- en ouderenvertegenwoordigers, marketing/communicatieadviseurs en projectleiders uit ziekenhuizen, leveranciers van software voor telebegeleiding, een ontwikkelaar van educatieve programma’s om digitale vaardigheden te verbeteren en een zorgverzekeraar. Samen willen we antwoord geven op de vraag: Wie kan welke ondersteuning bieden aan welke patiënten en bij welke verschillende niveaus van digitale vaardigheden en gezondheidsvaardigheden?

Behoefte patiënt centraal

De werkgroep start daarvoor met de ervaringen en behoeften van de patiënt. Ook Zorgbelang Brabant|Zeeland deelde de ervaringen van patiënten met telebegeleiding, die zij in eerdere projecten opgehaald hebben. De ervaringen en informatie vanuit de verschillende deelnemers gaf een mooi inzicht en heeft een overzicht opgeleverd van ondersteuningsvragen van patiënten in elke fase van hun patiëntreis.

Tilly Breunis

Copiloot, Onafhankelijke cliëntondersteuner

Benieuwd?

Bekijk het inzicht en overzicht van ondersteuningsvragen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.