Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Gezondheid blijkt belangrijkste bouwsteen voor tevredenheid over Brabants welbevinden

In onderzoek in opdracht van Provincie Noord-Brabant hebben 10.000 Brabanders hun waardering gegeven over brede welvaart en alle aspecten die hierbij komen kijken. De respondenten gaven hun mening over onder andere materiële welvaart, milieu, welbevinden en gezondheid. Dit laatste blijkt voor Brabanders de belangrijkste bouwsteen voor de algemene tevredenheid met het leven in Noord-Brabant.

Jongeren vinden gezondheid het meest relevant

Brabanders gaven rapportcijfers aan de verschillende onderdelen, waarbij alles boven de 7,5 gelijkstaat aan een tevreden oordeel. Welbevinden werd door 63% als tevreden beoordeeld. Op basis hiervan is gekeken welke bouwstenen van belang zijn voor deze positieve beoordeling. 34% van de Brabanders gaf aan dat tevredenheid met de eigen gezondheid voor hen het belangrijkste is.

Dit gemiddelde is gebaseerd op drie verschillende leeftijdsgroepen: de jongere generatie (18-29 jaar oud), middelbare generatie (30-64 jaar oud) en oudere generatie (65 jaar en ouder). Hieruit blijkt dat jongeren tevredenheid over hun eigen gezondheid met 46% het meest relevant vinden in verhouding tot de algemene tevredenheid met het leven.

Hoe belangrijk is welbevinden voor jouw organisatie?

Op het gebied van (positieve) gezondheid, zorg en welzijn is er altijd iets te doen. Als organisatie, bedrijf of gemeente is het daarom goed om actief bezig te zijn met deze thema’s. En dit ook te laten zien. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar het welbevinden van je eigen collega’s, medewerkers en patiënten of burgerinitiatieven binnen je gemeente te motiveren en ondersteunen. Zo ben je als organisatie altijd op de hoogte van wat er speelt, kun je bijsturen waar nodig én laat je aan betrokkenen zien dat welbevinden een belangrijk onderwerp is.

Aan de slag met (positieve) gezondheid

Zorgbelang Brabant|Zeeland leidt verschillende projecten die zich bezighouden met gezondheid, welzijn en positieve gezondheid. Onze projectleiders hebben ervaring met het in kaart brengen van wensen van patiënten, ondersteunen van verschillende adviesraden, het leiden van het spel over positieve gezondheid ‘Alles op tafel?’ en het organiseren en uitvoeren van burgerberaden. En veel meer!

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We nemen je graag mee door onze afgeronde en lopende projecten om te kijken hoe we jouw hulpvraag op maat kunnen beantwoorden.

Elga van Dartel

Projectleider, Projectteam

“Het mogelijke mogelijk maken.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.