Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Nieuws

Aan de slag met patiëntondersteuning bij telebegeleiding

Veel zorginstellingen en zorgverleners zoeken naar manieren om ook minder digitaal vaardige patiënten met digitale zorg te bereiken. Vanuit de coalitie Vliegwiel – Digitale transformatie in de zorg gaan we daarom woensdag 19 januari opnieuw aan de slag met de werkgroep patiëntondersteuning bij telebegeleiding.

telebegeleiding

Mooie voorbeelden van telebegeleiding

Er zijn gelukkig al veel mooie voorbeelden van organisaties die patiënten hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld door een digitale helpdesk, een balie in de hal van het ziekenhuis waar mensen letterlijk op weg geholpen worden in de digitale wereld, zorgverleners die patiënten helpen om een app te downloaden, bibliotheken en buurthuizen waar workshops worden gegeven enz.

Organiseren van ondersteuning en ontwikkeling van handvatten

Het is alweer onze tweede werksessie. In de vorige werksessie brachten we ondersteuningsvragen van patiënten bij telebegeleiding in kaart. Deze keer staat het organiseren van ondersteuning en ontwikkeling van handvatten centraal. We gaan aan de slag met de volgende vragen: Welke vorm van ondersteuning past bij welke ondersteuningsvraag en in welke situatie? Welke ondersteuning en handvatten zijn er al beschikbaar? Welke vorm van ondersteuning past bij welke patiënt? Wie regelt welke vorm van ondersteuning inclusief tips om dit optimaal te regelen?

In het eerste kwartaal van 2022 komt er een publicatie van de eerste bevindingen en lees je meer over het organiseren van ondersteuning en de ontwikkelingen van handvatten voor telebegeleiding.

#digitalezorg #telebegeleiding

Man Kuen van Steensel

Projectleider

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.