Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Zorgbelang Brabant | Zeeland

Eigenwijks Brabantpark

Beste mensen uit Brabantpark,

Wist je dat we in jouw buurt werken aan het project Eigenwijks Brabantpark? Samen met Thebe, CZ en de gemeente Breda proberen we een bijzondere aanpak van zorg en ondersteuning te maken. We willen dat ouderen in de toekomst fijn thuis kunnen blijven wonen.

Dit project gaat over samenredzaamheid in de wijk en een fijne en stimulerende plek om te wonen met betrokken buren. We willen een betrokken en sociale wijk creëren, waar we meer voor elkaar zorgen en samen leuke dingen doen. Een manier om dit te bereiken is met het spel ‘Alles op tafel?’.

Het spel 'Alles op Tafel?'

De komende weken organiseren we gezellige gespreksbijeenkomsten in jouw buurt. We gaan praten met het spel ‘Alles op Tafel?’. Samen met buurtgenoten speel je dit leuke spel. Het is een makkelijke manier om te praten over wat jij belangrijk vindt, waar je blij van wordt, en waar je misschien hulp bij kunt gebruiken.

De gesprekken gaan over hobby’s, dagelijkse dingen zoals koffiezetten, wassen, klusjes in huis of anderen ontmoeten. Ook praten we over hoe je je voelt. Ben je tevreden, gelukkig, of soms eenzaam? Kijk naar wat wél mogelijk is, niet naar wat niet lukt. Dat is de gedachte achter het bordspel ‘Alles op Tafel?’ over Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid gaat over wat voor jou belangrijk is en waar je blij van wordt. Met dit spel kom je daar nog meer achter.

Het spel stimuleert dat buurtbewoners met elkaar praten, elkaar beter leren kennen en zorgt ervoor dat mensen beter voor elkaar zorgen en elkaar helpen. Zo wordt de buurt een prettigere plek om te wonen.

We spelen het spel op de volgende dagen:

– Donderdag 28 maart van 19.30 tot 21.30 uur

Meld je aan als deelnemer!

Wil jij meehelpen met het leiden van de gesprekken?

We zoeken mensen in de wijk Brabantpark die graag willen helpen met het leiden van gesprekken. Als spelleider leer je niet alleen je buren kennen, maar zij leren elkaar ook kennen. De gesprekken gaan over wat deelnemers belangrijk en zinvol vinden in het leven. Deze onderwerpen bespreken we aan de hand van een aantal thema’s. De mening, mogelijkheden en wensen van jou en de deelnemers staan hierbij centraal.

Na een korte training van een ervaren spelleider ga je met maximaal 6 buurtgenoten in gesprek over verschillende thema’s. Je zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt en dat het gesprek goed verloopt. Na elk spel beantwoord je enkele vragen over hoe de deelnemers het vonden.

Wanneer kun je Spelleider worden?
Ben je 16 jaar of ouder en woon je in Brabantpark? Dan kun je meedoen, het kost maar 6 uur van je tijd in totaal.

De opleiding tot spelleider plannen we op een van de volgende dagen:

– Donderdagochtend 4 april van 09.00 tot 10.30 uur

Meld je aan als spelleider!

Geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Heb je op voorhand een vraag? Neem dan contact op met Hanneke Griffioen (06 51579125, hgriffioen@zorgbelang-brabant.nl) of Chantalle van de Kerkhof (06 38542059 , cvdkerkhof@zorgbelang-brabant.nl).

Hanneke Griffioen

Projectleider, Projectteam

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.”

Chantalle van de Kerkhof

Projectleider

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.