Maatschappelijke Impact - Zorgbelang Brabant | Zeeland
Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)
Dienst

Maatschappelijke impact

We geven je handvatten om jouw unieke meerwaarde in kaart te brengen en deze ook goed te kunnen laten zien aan anderen. Wij gaan samen met jou op zoek naar wat werkt voor jouw specifieke situatie of project en doelgroep. Met deze informatie helpen wij je om focus aan te brengen om een positief effect te realiseren.
Inzicht krijgen in jouw impact

Praten over impact maken is stap één. Maar wat is het precies? Hoe kom je samen met de mensen om wie het gaat tot een aanpak die écht van toegevoegde waarde is voor jouw doelgroep? Met impactmonitoring krijg je inzicht in de impact die jij met jouw project, initiatief of organisatie maakt. Want het is belangrijk om in alle hectiek even stil te staan. Doe je de juiste dingen? En doe je deze op de meest efficiënte manier?

Op een laagdrempelige manier en vanuit jouw eigen kennis en ervaring verkennen we wat impact is. Zorgbelang Brabant|Zeeland helpt je inzicht te krijgen in jouw maatschappelijke impact.

Koers bepalen, richting geven, bewijslast en sector beïnvloeding

Impactmonitoring helpt je om de koers te bepalen voor jouw initiatief, activiteit of project. Het geeft antwoord op de vragen waarom en hoe je impact maakt, hoe je dit kunt meten en hoe je je impact zelf verder kan vergroten. Impactmonitoring helpt om richting te geven en te komen tot jouw ultieme (impact)doel.

Tevens kan impactmonitoring je helpen om bewijs te verzamelen van de impact die je maakt. Hiermee laat je aan financiers of partners zien wat de daadwerkelijke toegevoegde waarde van jouw initiatief is.

Ook kan je het gebruiken als promotie naar een breder publiek en om hen te overtuigen van de meerwaarde van jouw maatschappelijke initiatief. Door jouw impact in kaart te brengen laat je zien dat het project meer is dan enkel een mooi verhaal.

En als laatste kan impactmonitoring ook zorgen voor sectorbeïnvloeding. Kijk bijvoorbeeld naar Tony Chocolonely die met hun missie voor eerlijke chocolade de chocolade industrie weet te beïnvloeden.

Ondersteuning bij jouw impact

Elke project, initiatief en elke organisatie heeft een andere groeibehoefte. We bieden ondersteuning op elk niveau. Voor startende projecten en initiatieven, maar ook voor volwassen ondernemingen. Wij gaan samen met jou na waar we je vooruit kunnen helpen. Dit doen we door trainingen en workshops te geven in groepsverband, maar ook door begeleiding op individuele basis.

Wat impactmonitoring voor jouw unieke situatie kan betekenen? Daarover gaan we graag met je in gesprek.

We hebben al veel mooie projecten gedaan

Wij werken graag samen met jou aan een mensgerichte maatschappij. Hoe we dat doen lees je hier.

Meer projecten

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin informeren we je over onze projecten, diensten en samenwerkingen.